22.3.15

Pijnbestrijding

De mensen die mij al een tijdje volgen weten waarschijnlijk al dat ik vaak last heb ik van pijn. Heel veel pijn. De pijn komt door mijn darmen die vaak vast lopen. Zelfs 6/8  zakjes Forlax per dag is soms niet genoeg. Als ik een pijnaanval heb, die vaak 's nachts zijn, dan ben ik uren aan het gillen van de pijn en huil ik tot ik geen tranen meer over heb. In het ziekenhuis konden we maar moeilijk iets vinden waardoor de pijn minder werd. Natuurlijk heb ik ook veel operaties achter de rug en een heleboel Morfine binnen gekregen het afgelopen jaar. Eindelijk kwamen wij, het ziekenhuis en ik, op een idee. Een heel goed idee. Acupunctuur. Wij kwamen hierop toen mijn beste vriend, die ook chronische darm problemen heeft, vertelde over zijn ervaring met de acupunctuur. Sinds deze week ben ik bezig met de acupunctuur. Voor de mensen die het niet weten. Dit is acupunctuur.


Acupunctuur is een traditionele Chinese behandeling. Hierbij worden hele kleine een dunnen naalden op de zogenaamde acupunctuurpunten in het lichaam gestoken. Die punten staan in contact met alle organen en lichaamsfuncties. Zo heb je punten op je pols, in je nek en zelfs bij je tenen. De naalden worden op die punten in je lichaam gestoken en beïnvloeden daarmee organen op afstand. De naalden worden in de huid gestoken en dus niet in zenuwen en daarom voel je er ook amper wat van. Acupunctuur valt onder de alternatieve genezing en is dus nog niet een erkend medisch beroep. Er is nog niet voldoende bewijs dat acupunctuur helpt. Acupunctuur wordt vaak gebruikt bij chronische pijn, reuma, migraine en zelfs als hulp om te stoppen met roken. Er zijn nog vele andere dingen waarbij acupunctuur wordt toegepast.  

Ik kreeg overal naalden. Van mijn nek tot mijn tenen. Ik vond het geen pijn doen, het voelde best grappig eigenlijk. Wel vond ik het inbrengen van de naalden vervelend. Niet omdat het pijn deed, maar omdat ik telkens schrok als er een naald in werd gezet. Ik moest zo'n half uur liggen met de naalden en op de helft werd er aan elke naald even gedraaid, om weer prikkels af te geven. Ik zal een hele tijd acupunctuur hebben en dat 1 keer per week, waarschijnlijk. 

Natuurlijk kan niemand zeggen of de acupunctuur de pijn bij mij zal wegnemen, want dat moeten we nog zien. Maar ook bij medicijnen kunnen ze nooit met zekerheid zeggen dat iets gaat werken. Bij de ene helpt het wel en bij de andere niet. Met de acupunctuur willen ze proberen om mijn lichaam weer in balans te brengen, vooral mijn darmen. Doordat mijn nieren heel diep liggen heb ik weinig energie en omdat mijn maag niet goed in contact staat met mijn alvleesklier heb ik soms geen eetlust en ben ik misselijk. Dit zijn nog naweeën van de chemo. Logisch, want er zitten nog allemaal late effecten aan vast. 

PS: Ik ben ook te volgen via Facebook! 

Tot snel. X