Over mij

Hallo!

Mijn naam is Lucinde en ik ben 16 jaar. Op 31 december 1998 werd ik geboren in Heerenveen, als derde en laatste kind. Ik woon nog steeds in Heerenveen samen met mijn moeder en broer (25) en mijn lieve Jack-Russell, Pip. Mijn zus (23) woont samen met haar vriend en zoontje, James, in Haarlem.

Ik houd ontzettend veel van concerten, festivals, maar het aller meest van One Direction en Ed Sheeran.
Normaal zag mijn leven er als dat van een normale 16-jarige eruit, maar door mijn ziekte kan ik op dit moment niet naar school, soms heel eventjes.

Ik heb namelijk kanker.
In september 2014 kreeg ik plotseling de diagnose lymfeklierkanker. Het voelde alsof de grond onder mijn voeten was weggehaald. Ineens kwam ik in een hele rare wereld van chemo's, operaties, bestralingen en een heleboel scans terecht. Mijn leven nam een hele rare wending en om de zware momenten te verwerken, begon ik in november mijn blog. Met mijn blog probeer ik alles van me af te schrijven en mensen een kijkje in mijn leven te geven, hierdoor hoef ik ook niet alles duidend keer opnieuw te vertellen.

Ik beschrijf alle belangrijke momenten, de ups en de downs. Niet alleen voor mezelf, maar vooral voor anderen. Mijn blog is eigenlijk een soort uitlaat klep, dagboek.
Ik schrijf niet voor aandacht, dat is nooit mijn bedoeling geweest. Ik schrijf omdat ik het fijn en leuk vind. Veel mensen durven niet over het onderwerp kanker te praten, het is een soort taboe. Die wil ik doorbreken. Kanker moet bespreekbaar worden. Vooral mijn generatie, die later zal moeten meedraaien in de maatschappij, weet niks van kanker af. Hoe kunnen wij de toekomst zijn als wij geen kennis hebben om de toekomst beter te maken?


Liefs,

Lucinde