28.1.15

Fotoshoot in het UMCG 25-01-15

Door mijn ziekte heb ik een hele verandering qua uiterlijk doorgemaakt, het aller heftigste is dat ik mijn lange lokken gedwongen moest afknippen door de chemo. Het fijne hieraan was wel dat ik zelf het moment koos en het allemaal heb gefilmd, zo hoopte ik dat vrienden en familie het beter konden verwerken en ik zelf natuurlijk ook.

Omdat dit een hele bijzondere periode in mijn leven is wilde ik dat graag vastleggen. Niet met mijn eigen crappy iPhone kwaliteit, maar een professionele fotoshoot. Natuurlijk is het wel een beetje raar om heel random tegen een onbekende fotograaf te zeggen "Hey, ik heb kanker en ben kaal. Wil je wat leuke kiekjes van me maken?" Daarom wilde ik graag iemand die wist van mijn situatie en het daarom misschien ook beter kon laten zien. Gelukkig wilden Fardo en Erik mij helpen en samen planden we een shoot. Ik mocht een bijzondere locatie uitkiezen. Voor mij is het UMCG heel bijzonder. Het voelt alsof het een soort tweede huis is, daarom koos ik voor het UMCG.


25 januari was het zover. Mijn zus ging me opmaken en samen met mijn moeder gingen we op weg naar het UMCG waar de shoot zou plaatsvinden. Ik had echt helemaal geen idee wat ik ervan moest verwachten en was ook wel een beetje zenuwachtig. Gelukkig voelde ik me heel erg op me gemak en vond ik het super. De eerste locatie in het UMCG was de fontein. Hier maakten we een aantal hele mooie shots waar ik super tevreden over was. Daarna gingen we door het hele UMCG en stopten we op de plekken waar de belichting goed was. Later deden we nog een keer dezelfde ronde om foto's zonder pruik te maken, dat wilde ik heel graag. Door de chemo ben ik kaal geworden en mijn kale hoofd geeft een heel goed beeld van de hele situatie en waar ik allemaal doorheen moet gaan. Altijd als mensen mij zonder pruik zien zien dan weten ze eigenlijk al wel meteen dat ik kanker heb. Hier schaam ik me niet meer voor. Mijn haar begint alweer te groeien en iedereen is heel benieuwd wat het zal gaan worden.

Fardo en Erik hebben echt hun best gedaan om alle foto's zo mooi mogelijk te maken. Er zijn een heleboel foto's gemaakt en diezelfde avond nog kreeg ik ze binnen. Ik kon niet geloven dat ik dat was. Ik had nooit gedacht dat de foto's zo mooi zouden worden, dat is ook heel gek om over jezelf te zeggen. Ik ben er heel erg trots op.

Fardo haar Facebook pagina vind je hier, haar Flickr account hier!

Een van mijn favoriete foto's zijn deze. Ik vind zelf de spontane foto's het leukste, waar ik bijvoorbeeld aan het lachen ben, of met mijn zus opsta.

De foto's boven aan mijn pagina en op mijn profiel zijn ook door Fardo gemaakt!

NOTE! Gisteren ben ik er achter gekomen dat ik allemaal mailtjes in mijn inbox had zitten van mensen die het contactformulier hadden ingevuld. Ik ben nu druk bezig met het lezen van de mailtjes en probeer er zoveel mogelijk te beantwoorden! X