5.12.14

#Update Uitslag PET-scan

Ik had gehoopt dat ik iedereen een goed, leuk en positief bericht kon geven, maar dat zal nog even duren. Vandaag kreeg ik de uitslag van de PET-scan van gisteren en die is aan de ene kant wel positief, maar aan de andere kant ook een teleurstelling. Ongeveer 99% van de kwaadaardige cellen zijn weg, maar er zitten nog wat in m'n borst. Dat betekent dus dat er bestraling komt. Vijf weken lang elke dag bestraling van zo'n tien minuten. Dit doen ze vooral preventief, ze gaan namelijk alles boven mijn middenrif bestralen om te voorkomen dat het zich weer verder uitspreid. Ik ben nog jong, dus mijn cellen delen extra snel en daarom willen ze ook helemaal zeker zijn dat alles weg is.

Zelf was ik eerst heel erg boos, verdrietig en teleurgesteld, maar stiekem had ik al wel zo'n voorgevoel dat er bestraling nodig zou zijn. M'n oncoloog was juist heel erg positief, want de chemo is wel heel goed aangeslagen. Maar als je hoort dat je nog vijf extra weken moet dan baal je wel heel erg. Ik ben wel heel blij dat alles bijna weg is, maar het is best zuur.

Ik doe dit bericht even op mijn blog, want mijn  telefoon staat op dit moment echt roodgloeiend en ik heb geen zin om elke keer alles opnieuw te vertellen, want het was wel een klein beetje een teleurstelling en het is niet leuk om dat telkens te herhalen, dus ik vraag nu iedereen om hier geen vragen meer over te stellen op Whatsapp, want ik vind het op dit moment niet zo'n leuk onderwerp en ik kan jullie ook geen verdere informatie geven, want alles wat ik zelf weet heb ik al verteld. Als ik je negeer doe ik dat niet omdat ik je niet mag, maar gewoon omdat m'n hoofd er nu niet zo naar staat om alles voor de zoveelste keer uit te leggen.

X