3.11.14

"Krijg ik daar extra kanker bij?"

Tegenwoordig hoor je dat bijna alles kankerverwekkend is. Je mag blijkbaar niks meer eten, want in alles zit kanker, behalve in al die über biologische dingen, die ook nog een super duur zijn dat ik 3 uur moet werken voor één sinaasappel (gelukkig woon ik nog bij m'n moeder, dus hoef ik het niet te betalen, maar even voor het idee).
Als ik de rest van mijn leven dagelijks vers geperst biologisch wortelsap door m'n strot moet duwen, ben ik nog liever dood.

De eerste paar dagen na mijn diagnose was ik ook heel voorzichtig met alles. Ik dacht dat ik van elke beweging uitzaaiingen zou krijgen en dat ik van elk straaltje zonlicht huidkanker zou krijgen. Klinkt gek, maar best logisch in mijn situatie. Ik durfde geen vlees te eten als maar 1 vierkante millimeter ervan verbrand was, want anders zou ik nog meer kanker krijgen. In ieder geval, dat dacht ik. Door al die spookverhalen in de krant, op televisie en het internet werd ik doodsbang. Nog steeds denk ik nu twee keer na voordat ik iets eet, gewoon uit voorzorg.

Nu ben ik even aan het struinen geweest op het internet om er achter te komen van welk voedsel je nou blijkbaar kanker krijgt.
Oke, nou word ik helemaal gek. Ik lees dus net dat tomaten kunnen voorkomen dat je kanker krijgt? HUH, ik heb de afgelopen maanden zo'n beetje elke dag een halve kilo tomaten gegeten en toch heb ik kanker? Nou breekt m'n klomp. Ook koolsoorten, vis en knoflook zouden kanker kunnen remmen. Laat dit nou net mijn favoriete eten zijn, hè, balen man. Blijkbaar heeft het z'n werk toch niet zo goed gedaan.

Nu verder met de producten die, volgens het internet, juist kanker opwekken. Laten we beginnen bij popcorn. Joehoe, ik lust geen popcorn, dus dat zul je mij nooit zien eten. Frisdranken met veel koolzuur zorgen er ook voor dat de kans groter is dat je kanker krijgt. Nou ben ik niet echt een fan van drinken met prik, maar af en toe als ik op een feestje was dronk ik weleens cola. Maar nee, lang niet zoveel als anderen in mijn omgeving. Op naar de volgende; Koolhydraten. Blijkbaar vergroten koolhydraten de kans op borstkanker bij vrouwen met 220%. Zonder koolhydraten kun je niet, helaas vrouwen, maar in alles zitten koolhydraten. Dus gefeliciteerd, jullie kans op borstkanker is vergroot met 220%. En als klap op de vuurpijl; Suiker. Raad eens wie er de afgelopen tijd een suikervrij dieet heeft gevolgd? Ja ik, ik die nu kanker heeft.

Zo zie je maar weer, mensen kunnen alles zeggen wat ze willen en ze kunnen nog zo'n hoge opleiding hebben waarvan ik de naam waarschijnlijk niet kan uitspreken. Niet alles wat op het internet staat is 100% waar. Ik rook niet, ik drink niet, ik at nooit bij de Mc Donalds, KFC of iets anders wat blijkbaar kanker verkoopt, maar toch heb ik kanker. En dat komt niet door eten, dat komt omdat God, of elke andere gast die daarboven maar zou kunnen zitten, het blijkbaar nodig vond om mij weer van m'n sterkste kant te laten zien. Dus ik zou zeggen, prop je lekker vol bij de Mc Donalds, eet zoveel popcorn als je wilt en laat die tomaten maar lekker staan. Iedereen kan zeggen wat ie wil, maar uiteindelijk is het jouw leven en bepaal jij wat je wel en niet eet. Natuurlijk moet je niet 3 keer per week iets uit de muur trekken bij de FEBO, maar als je alles maar met mate doet kan het geen kwaad.