30.11.14

Kanker is zóóóóóóóóóóó 2013

Zeg nou zelf, tegenwoordig is er altijd wel iemand in onze omgeving met kanker. Of het nou je buurman, oom of hond is, kanker is echt overal. Helaas. In 2013 kregen zo'n 101.500 mensen kanker, dat is 4 keer alle inwoners van Heerenveen, best veel toch?

Het is dus niet zo dat je een uitzondering bent als je kanker hebt, oei dat klinkt hard. Per jaar krijgen zo'n ongeveer 400 kinderen kanker, ja en ik was daar één van. Gelukkig overleeft, nu in 2014, bijna 80% het. Maar 20% nog steeds niet en dat is veel te veel. Ook is de techniek erg vooruit gegaan. De computers zijn moderner, de artsen slimmer en de medicijnen beter. Nu al zijn ze bezig met vele onderzoeken om van kanker een chronische ziekte te maken in plaats van een dodelijke. Nou gaat dit waarschijnlijk jaren en jaren duren en is het ook nog helemaal niet zeker of dit ook daadwerkelijk gaat lukken en of over een heleboel jaar mensen niet meer dood hoeven te gaan aan deze ziekte.

Het is wel zo dat kanker als ziekte altijd wel de meeste aandacht krijgt, terwijl er genoeg andere ernstige ziektes en aandoeningen zijn, waar geen actie voor wordt gehouden. Natuurlijk is het niet mogelijk om elke week op tv een mega giro 555 actie voor iets te houden, maar ja, andere fondsen verdienen ook wat aandacht want iedereen heeft recht op genezing en daar is geld voor nodig. Vat het niet verkeerd op, ik vind het echt heel goed dat er zoveel aandacht uit gaat naar kanker, maar soms is het pittig veel. Onderzoek is daarentegen wel hard nodig.

Ebola, dat is pas 2014. In 2015 is het hopelijk alweer uit de mode.. Want dit vreselijke virus eist ook veel teveel levens.. 

Kanker zal waarschijnlijk nooit echt "uit" raken... Nog steeds worden per jaar teveel mensen met deze oneerlijke rotziekte geconfronteerd en dat zuigt.

Nog even snel een persoonlijke update:

Het gaat nu best goed met mij. Ik heb geen pijn meer en gebruik ook geen pijn medicatie meer. Ook ben ik gister zelfs zonder rolstoel naar de stad gegaan en de dag daarvoor naar de muziekavond op school met vriendinnen.
Donderdag heb ik de PET-scan en vrijdag krijg ik daar de uitslag van, heel spannend dus...

Hopelijk is de uitslag goed, dat zou best een tof sinterklaas cadeautje zijn.

X